Hårfarvning med henna er specielt populært i sammenligning med almindelig hårfarve. Henna er ikke blot en 100% naturlig farve, men den leverer også et resultat, der ser naturligt ud. Men det er ikke helt nemt at skifte hårfarve med henna. Læs resten af denne artikel for at finde ud af, hvilke fejl du bør undgå, når du bruger henna, så du kan ende med din ønskede hårfarve.

1. Du analyserer ikke sammensætningen

Dette er den mest almindelige fejl, folk begår, når de bruger henna. Resultatet? De ender ofte med at bruge efterligningsprodukter eller henna af meget dårlig kvalitet, der ødelægger håret og irriterer hovedbunden. Hvad værre er, er slutresultatet af hårfarvningen helt anderledes end det ønskede resultat og det, der er beskrevet på emballagen. Og hvis du ikke læser listen over ingredienser, er det højst sandsynligt, at du heller ikke læser brugsanvisningen. Altså, hvorfor skulle du spilde din tid med at læse anvisningerne, hvis du allerede har hørt, hvordan man gør, eller har læst en eller anden artikel om det på internettet. Desværre kan sådan en strategi være katastrofal, fordi det ikke er alle tips, du får fra internettet, eller gode råd fra vennerne, der virker lige godt på dit hår.

2. Henna farver alle hårtyper lige godt

Det passer ikke. Resultatet af farvningen afhænger af farven og hårtypen, den pleje håret får, før man bruger henna, typen af henna, hvor længe du lader henna sidde i håret, den måde du forbereder henna-produktet til proceduren, pleje efter farvningen og din overordnede sundhedstilstand.

3. Utilstrækkelig forberedelse af henna

Dette kan enten forårsages af mangel på eller dårligt skrevne anvisninger. Du skal vide, at der er nogle få måder, hvorpå henna kan forberedes. Hvis du for eksempel dækker dette naturlige farvestof med kogende vand, skal du ikke regne med at få gode resultater. Hvis du tilføjer for meget vand, vil blandingen ikke farve håret overhovedet, men vil i stedet løbe ned ad håret uden at sætte sig. Kan du se klumper i din henna blanding? Det er heller ikke godt.

4. Brug af for lidt henna i forhold til hårets længde og tykkelse

Brug af for lidt farve gør det umuligt at dække håret ordentligt. Hvis du er nybegynder, skal du ikke være bange for at bruge masser af henna. Det er trods alt bedre at bruge lidt mere af denne naturlige farve og få en mere intens farve, end det er at have problemer med, at du slet ikke kan se forskellen i hårets udseende. Efter du har været gennem nogle få behandlinger, vil du lære, hvor meget henna, dit hår har brug for.

5. Du er ikke grundig nok

Kort sagt vil du hverken få en jævn farve eller en intens farvetone, hvis du ikke dækker alt håret jævnt med henna. Som man kan sige sig selv, vil slutresultatet langt fra være som forventet, hvis du kommer mere henna på dele af håret, mens andre dele slet ikke får nogen farve. Desuden vil den farve, du er ude efter, helt sikkert adskille sig fra den, du lige har kommet på håret. Hvordan gør du det så rigtigt? Start med at komme henna på fra rødderne, derefter fra hårlinjen i panden, og i din skilning. Kom derefter farven på bag ørerne, ved hovedbunden, og til sidst dækker du det lange hår.

6. Du lader henna-produktet sidde enten for længe eller for kort tid

Det er vigtigt at være klar over, at henna kan gøre håret tørt og irritere hovedbunden, hvis man lader det sidde for længe. Selvfølgelig vil slutresultatet af farvningen også være helt anderledes, og bestemt værre. Du kan få lignende resultater, hvis du ikke lader farven sidde længe nok. Stort set skulle det gå helt fint, hvis du lader henna sidde på håret i en time. Men hvis det er første gang, du bruger henna, foreslår vi dig kun at lade den sidde i 30 minutter. En halv time burde være nok til at få den rigtige farve uden at svække håret. Selvfølgelig skal du, hvis du ikke får en tilfredsstillende virkning ved at holde henna på håret i 30 minutter, forlænge denne tid, og husk at holde øje med, hvordan håret reagerer på behandlingen.

7. Tilsætningsstoffer i henna

Der findes forskellige andre stoffer, der kan blandes med henna. Nogle af dem gør slutresultatet mere eller mindre intenst. Kort sagt kan tilsætningsstoffer forlænge holdbarheden af virkningen, ændre hårfarven eller forbedre hårets tilstand. Det er også vigtigt at bemærke, at ekstra ingredienser kan bidrage til udvaskning af farven, så hårets farve ændres, hver gang det vaskes. Og det kan også irritere hovedbunden. Derfor skal du, før du kommer henna på håret, prøve det på en lille plet først.

8. Du beskytter ikke huden mod farvning

Det er helt sikkert, at henna misfarver, og de pletter den efterlader er virkelig svære at fjerne. De steder, der er mest tilbøjelige til at blive misfarvet, er: panden, ørerne, nakken og neglene. Hvis du vil undgå misfarvning, skal du derfor dække de relevante kropsdele med creme, olie eller vaseline. Og tag gummihandsker på for at holde hænderne rene.

9. Mangelfuld hårvask før farvningen

Talg, sminkerester, skæl og andre urenheder kan forhindre korrekt brug af henna, så farven ikke bliver som ønsket. Henna gennemtrænger simpelthen rent hår bedre og lettere. Derfor skal du, før du kommer henna på håret, sørge for, at håret er rent, tørt og ikke filtret. Takket være disse ting vil slutresultatet være meget bedre og mere holdbart.