Makeup er en kunst, hvor nøjagtighed, detail og viden er de tre centrale elementer. En professionel makeup-artist skal indstille sig på at give sit bedste og gå den ekstra mil for at imødekomme deres kunders krav. I branchen vil mennesker skynde sig at føle sig glade, bemærke forandringer og være glade over måden deres resultat er leveret. Derfor er det vigtigt for makeup-artister at bevare det image, de ønsker at udsende og aldrig miste det over for deres kunder.

Hvad skal en makeup-artist aldrig gøre? Vi har samlet et par pointer om hvad du som makeup-artist aldrig bør gøre.

1. Overbelast ikke kunden med dit valg af farver og produkter

Mens du som makeup-artist kender meget til makeup pigmenter og produkter, er det ikke tilfældet med alle. Stop dig selv ved at overbelaste kunden med et mareridt af valg, der ikke er nødvendige. Først og fremmest skal du fokusere på hvilke produkter kunden allerede har. Noter hvilke typer produkter der er brugbare og lav derefter et udvalg af produkter, som du anbefaler at supplere produkterne med. Forklar grundigt hvorfor disse produkter forbedrer resultatet og hvad der er det mest optimale valg.

2. Tilpas ikke standarder

Mange makeup-artister er forført af ideen om at skabe deres egen stil, men det er ikke nødvendigvis det, kunderne ønsker. Traditionel makeup er brugervenlig og kunder forventer dette. Forsøg aldrig at tilpasse kundernes forventninger, blot fordi du opnår at stå ud og forblive tro mod dine egne standarder. Professionelle makeup-artister tager i betragtning kundens personlige stil og foretrækker produkter eller farvekombinationer for at opnå det perfekte look.

3. Vær altid professionel

Fra begyndelsen til slutningen skal en makeup-artist være værdig og professionel. De bør også vise ansvarlighed og ægte bekymring, så kunden føler, at han eller hun har fået det bedste resultat.

Et ægte makeup-crew skal være ærlig og vise deres professionelle etikette. Det betyder, at de skal undgå uhensigtsmæssig vending og taler. De skal også sikre, at virksomhedens ansigtsmaling og produkter anvendes i deres bedste interesse og ikke udnytte dem.

4. Undlad at overse både kendte og anonyme kunder

En professionel makeup-artist skal ikke forskelsbehandle sine kunder på grund af berømmelse. Alle kunder er ligeberettiget, og forventer det bedste resultat. Det samme gælder for kunder, der ønsker at holde sig anonym.

Som makeup-artist skal du overholde disse standarder og ikke skele mellem kendte og anonyme personer. Hvis du gør det, betyder det, at du ikke forstår, hvad professionalitet i skønhedsbranchen indebærer.

5. Tilføj ikke pris til produkter uden tilladelse

Pålæg ikke kunden ekstra kostnader for produkter, de køber. Du skal højest tillade kunderne at opdatere deres eksisterende knapper og apparater, samt købe nye, hvis de ønsker det. Udfør dette efter kundens tilladelse, og lav ikke prisen uden forudgående godkendelse.

6. Skab ikke et ubehageligt miljø

Til tider er der kunder, der kan være ubehagelige eller dominerende. Din pligt er at være professionel og fastholde et roligt miljø. Se bort fra personens uhensigtsmæssige adfærd og vær rolig og afslappet. Ved at skabe et professionelt miljø hjælper du ikke kun kunden, men du holder også selv professionalisme og selvstændighed i dit arbejde.

7. Undlad at bruge gamle produkter

Produkternes holdbarhedsperiode er vigtig. Brug ikke produkter, der er udløbet. Undgå produktet og tilbyd kunden et bedre valg ved anvendelse af et nyt og frisk produkt. Dette bidrager til et sikkert makeup-job og forårsager ikke komplikationer.

8. Drop forvirrende sætninger

Sprog er afgørende for et produkts salg. Som makeup-artist skal du vælge det korrekte sprog og undgå forvirrende eller unødvendigt tekniske allerede ord. Fra det daglige sprog til det mere tekniske, vælg den type sprog, der hurtigst kan kommunikere dine produkter, så kunden forstår, uden at du går for meget ind i detaljer.

9. Undgå at overse små detaljer

God makeup-kunst lægger ikke kun vægt på det store billede, men også på små detaljer. Spørg dig selv, om du har overset noget på grund af andre konflikter på arbejde. Bruger du de rigtige produkter, der egner sig bedst til kundens hudtype? Har du fået tilstrækkeligt med produkt til at gøre færdigt?

Tilstrækkelig tid skal bruges til at give kunden det perfekte look. Overholder du disse detaljer, giver det resultatet, som kunden ærligt forventer.

10. Undlad at stjæle andres design

Der er altid noget man kan lære af andre, men man skal aldrig kopiere et andet design. Når det kommer til makeup, skal man altid være ærlig omkring design, inspirationskilder og skaberværk.

Som professionel makeup-artist skal du forstå de etiske vilkår og vise originalitet og æstetisk ærlighed i alle dine produkter. Kun ved at skabe et originalt design eller skabertrag, vil du opnå glæde hos dine kunder og fastholde det ægte image.

Konklusion

Som makeup-artist skal du holde dig opdateret omkring trends og innovationer. Du bør også