Mange kvinder søger svar på spørgsmålet om, hvilken foundation, de skal vælge. Holdbarhed, farveafpasning og andre egenskaber er meget vigtige. Du skal ikke spekulere på, om der er en perfekt foundation, du skal bare vælge den, der passer perfekt til din hud!

Den kan erstattes med skønhedscreme, men den dækker helt ærligt ikke så godt, og den mangler mange af de egenskaber, man får med foundation. Dette er den vigtigste kosmetik, og uden den vil der mangle noget, selv med den smukkeste makeup på øjne og læber. Den udjævner hudens teint og tekstur, skjuler småfejl og gør rynker og misfarvninger mindre synlige, og den gør endda din teint lysere og giver den et smukt, sundt skær. Nøglen til succes går ud på at foretage det rette valg.

Og hvis du vælger den forkerte foundation, vil den fungere modsat hensigten. Hvis den er for lys eller for mørk og skiller sig på huden, vil den fremhæve mindre rynker og vise alle småfejlene i stedet for at skjule dem. Det kan få enhver til at se ældre ud, og det kan ødelægge virkningen af hele din makeup. Det er værd at vide, hvordan man vælger foundation for bestemte hudtyper og deres naturlige farve.

HVORDAN VÆLGER DU EN FOUNDATION?

Det er ikke en vanskelig opgave, på trods af, at der er så stort et udvalg af produkter i materialhandlen. De fleste kosmetikartikler på hylderne i forretningen har meget ens egenskaber og afviger kun fra hinanden med hensyn til emballage og pris. Det er værd at vide, hvad man skal se efter, når man søger det perfekte produkt til sig selv. Der er kun to trin, du skal tage for at vælge den rette foundation.

1. Vælg den rette farve foundation

Før du begynder at vælge en foundation, skal du se, hvad din egen hudfarve er. Denne tilsyneladende lette opgave giver mange kvinder store problemer. Hudfarven er vigtig. Ved du hvad din hud er? Varm eller kølig? Hvis du aldrig har tænkt over det, kan du foretage en nem prøve. Placer et hvidt stykke papir ved siden af dit ansigt og se, hvordan din teint ser ud i dagslys. Hvis den har en blålig eller lidt lyserød farve er det en kølig tone. Hvis den er mere gylden eller gullig – har det en varm tone. Hvad fortæller det os?

En foundation til en teint med kølige undertoner bør blandes med en smule lyserød, mens den til en varm teint skal blandes med en anelse gylden eller gul.

Når du har afpasset din foundation til din hudfarve er det halve af arbejdet gjort. Husk, at foundation kan være mørke eller lyse. Og her er der desværre ingen fast regel om, hvilken foundation, man skal vælge. Mange kvinder er tilbøjelige til at vælge produktet næsten tilfældigt ved hjælp af de prøver, de får i materialhandlen. Den ideelle foundation bør være usynlig på huden og skal falde i et med den.

BEMÆRK: Det er forkert at teste farven på en foundation på håndleddet eller håndryggen. Hudfarven her er betydeligt anderledes end din generelle hudfarve.

Det er bedst at smøre lidt af de farver, du tror er passende, fra kæben ned ad halsen. Hvorfor der? Fordi en velvalgt foundation ikke bør ”skære” halsen fra, og den bør passe i farven med huden neden for kæben. Hvis du afprøver tre udvalgte farvetoner, vil det hjælpe dig med at vælge den, der er mindst forskellig fra din naturlige hudfarve.

2. Afpas din foundation efter hudtypen

Et helt andet problem er at afpasse din foundation til din hunds behov. Hvilken foundation bør man vælge, så den ikke skiller sig på huden eller fremhæver tørre pletter på huden, men i stedet plejer huden, mens du går med makeuppen? Kan det betale sig at følge hudtypen, som så skal defineres præcist på forhånd. Hvordan afgør vi, om vi har tør hud, fedtet hud eller en kombination? Du kan finde alle de nyttige oplysninger online.

 • Hvilken foundation er egnet til tør hud?
  Det bedste vil være en med E-vitamin, som har antioxidante egenskaber og indeholder fugtgivende stoffer. Foundation til tør hud er ofte beriget med hyaluronsyre eller olie, der forebygger fugttab. Det er ikke kun sammensætningen af produktet, der tæller, men også dets konsistens. Tør hud vil være mere komfortabel with en let creme, der er nem at smøre ud, absorberes nemt og ikke stresser huden.
 • Hvilken foundation er egnet til fedtet hud?
  Hvad angår fedtet hud, er situationen akkurat omvendt. Produktet bør være vandbaseret men skal indeholde silikonepartikler, så det ikke løber ned ad ansigtet. Den bedste foundation til fedtet hud vil have egenskaber, der gør den mat. Dette er muligt takket være stoffer, der opsuger ekstra talg, såvel som urteekstrakter (salvie eller te), der opstrammer porerne og renser huden.
 • Hvilken foundation er egnet til kombinationshud?
  Det kan være et problem at vælge en foundation, der fungerer godt med kombinationshud. Problemet er, at huden både er fedtet i T-zonen og alt for tør andre steder. Det er værd at vælge såkaldt ”intelligent” foundation, der indeholder fugtende stoffer, mens de samtidig har en antibakteriel egenskaber og lindrer irritation. For eksempel vil produkter med snegleslim ekstrakt virke godt.
 • Hvilken foundation er egnet til moden hud?
  Der er flere og flere typer foundation på kosmetikmarkedet, der gør rynker mindre tydelige og har antialdrings egenskaber. Som regel er de en anelse dyrere, fordi de skal være meget fugtende (moden hud har som regel et problem med korrekt hydrering), men de fungerer også som en nænsom løftebehandling – de opstrammer forsigtigt huden. Det er afgørende, at farven på din foundation passer perfekt til din hudfarve.