Der findes et uendeligt stort udvalg af makeupteknikker, som alle er baserede på én simpel regel: du kan sagtens hjælpe dig selv. Der findes et par regler du bør kende til hvad angår opfriskende makeup og teknikker. Læs videre for at finde ud af hvordan du sammensætter et look som får dig til at se yngre og mere strålende ud.

FOUNDATION

Det er en kæmpe fejl at springe over foundation, da en god foundation kan hjælpe dig med at give dig en jævn hudfarve. Det er vigtigt, at du bruger det helt rigtige produkt og det vigtigste er at du matcher din foundation med din hudfarve. Den må hverken være for mørk eller for lys. Det bedste er en foundation som kun giver dig lidt af et highlight. Kvinder som er over 50 år gamle bør vælge en foundation med en masse ernærende ingredienser som har en tyk og cremet konsistens.

CONCEALER

Mange kvinder vælger af en eller anden grund ikke at bruge concealer. Husk på, at ikke engang den bedste concealer dækker alle hudens ufuldkommenheder eller mørke rande. Selv hvis du ikke har meget tydelige misfarvninger eller bumser kan du med fordel bruge lidt gul concealer rundt om øjnene. Dæk mindre mørke rande til for at opfriske øjnene.

BLUSHER

Det er ikke nemt at bruge blush, men derfor er det alligevel ikke en god idé at springe over dette trin i din makeuprutine. Det er vigtigt, at hudens farve er ens over hele ansigtet, men vi får alle – på naturlig vis – røde kinder. Derfor kan man ofte med fordel indarbejde blush i sin makeuprutine. Naturlig blush opstår ikke i en pink cirkel og derfor er det vigtigt at man bruger en blush i en passende farve på subtil vis. Det kan få dig til at se flere år yngre ud, da det især er yngre kvinder som har røde kinder.

BRONZER + HIGHLIGHTER

Det er meget vigtigt at konturere ordentligt, da det giver ansigtet en naturlig glød og dermed får det til at se tyndere ud. Vær ikke bange for at bruge bronzer og highlighter, men husk at vælge produkterne ordentligt, da mørkere produkter kan få dig til at se ældre ud. Brug subtile farver og en delikat glød for at få din hud til at se sundere ud.

PUDDER

Vi glemmer ofte alt om at vedligeholde vores makeup med pudder. Folk som husker at gøre det vælger ofte at bruge det forkerte produkt. Først og fremmest bør pudderet være mat og lyst såsom mineral eller bambus. Et tungt eller mat pudder kan udtørre huden og skabe et maskeagtigt look. Den bedste løsning er at bruge pudder i en lys, pink farve som ikke er helt pink. På denne måde opnår du et sundt, blødt look.