Kageeffekten lyder som resultatet af et lidt for stort sønderjysk kaffebord – men her er der faktisk tale om resultatet af forkert makeupbrug. Læs videre for at finde ud af hvad kageeffekten er og hvordan du undgår den.

Nogle dage vil vores makeup bare ikke samarbejde med vores ansigt. Der kan være tale om foundation som ikke er fordelt ordentligt, som efterladser smudser og klumper. Der kan også være tale om pudder som gør ansigtet utroligt mat eller tunge produkter som gør det svært for huden at ånde. Dette kaldes kageeffekten: et grimt look som fremhæver hudens ufuldkommenheder. Hvordan undgår man den?

1. Glem ikke skrubbemiddel til ansigtet

Skrubbemiddel hjælper med at gøre huden glattere og gør samtidig ens foundation nemmere at fordele. Ved at fjerne døde hudceller får man blødere og glattere hud som gør, at kosmetikprodukter og lignende ikke hægter sig fast og fremhæver ufuldkommenheder.

2. Fugtgiv huden

Man får ikke perfekt hud af at bruge en god foundation. Det er vigtigt, at man forbereder huden ordentligt inden man lægger makeup. Det er altid godt at starte med et skrubbemiddel, men det er ligeså vigtigt at fugtgive huden bagefter. Brug gerne en fugtgivende ansigtscreme sammen med en fugtgivende ansigtsmaske. På denne måde kan du forbedre din hudtone så den er mere jævn.

3. Lad os prøve makeupbaser

Mange glemmer hvor vigtigt det er at forberede huden inden man lægger makeup og fravælger helt at bruge produkter som faktisk kan få deres makeup til at holde længere. En makeupbase kan for eksempel forlænge din øjenskygges levetid med flere timer. Produktet gør det nemmere at fordele foundation på huden.

4. Vælg den rigtige foundation

Kageeffekten opstår for det meste som resultat af utilstrækkelig hudpleje, men man kan også opnå den med dårlig foundation. Det er vigtigt, at man bruger en foundation som highlighter huden. En mat foundation kan gøre tør hud endnu mere fremtrædende. Den perfekte foundation er let, flydende, og byder på perfekt dækning.

5. Lær at bruge kosmetik ordentligt

En af de nemmeste måder at opnå kageeffekten på er ved at bruge makeup forkert. Pudder skal fordeles med en blød børste og foundation med en svamp. Husk at tørre overskydende kosmetikprodukt væk da store mængder makeup får dig til at ligne en Barbie-dukke. Det anbefales, at man fordeler kosmetikprodukterne ved at dubbe dem ind i huden.