Vi renser vores ansigter stort set hver dag og tænker, at der ikke er noget ved rutinen som kunne overraske os. For at slippe af med snavs og bakterier er det nødvendigt, at man fjerner sin makeup. Det bliver alt sammen lidt mere indviklet når vi skal vælge kosmetikprodukter, da der findes så mange forskellige. Gel, tonic, vand, eller sæbe? Hvad skal man vælge? Hvad er bedst til at rense ansigtet? Hvordan renser man bedst muligt huden?

Effektiv brug af makeupfjerner

Det første trin mod en effektiv renserutine er, at man fjerner sin makeup grundigt. Der findes alle mulige forskellige makeupfjernere på markedet, men det mest effektive er uden tvivl micellærvand, som indeholder aktive ingredienser som renser ansigtet for både kosmetikprodukter og urenheder. Man kan naturligvis også bare anvende en rensende balsam eller dual-phase makeupfjerner.

Derudover spiller ens teknik også en rolle når det gælder effektivitet. Produkter som påføres med hjælp af vatrondeller bør anvendes blidt, uden at man gnider det ind (især på øjenlåg og vipper). Der skal en blid teknik til når du anvender en vatrondel, da det tager lidt længere for makeuppen at opløse sig. Hiv vatrondellen ned mod næsten når du fjerner den fra huden.

Valg af et godt renseprodukt

Alt for mange kvinder tror, at de er færdige med at rense deres hud når de har fjernet deres makeup. Grunden til dette er en blanding af manglende tid, produkter, og viden. Ved at fjerne din makeup fjerner du kun det øverste lag af urenheder. Det næste trin er at vaske ansigtet med gel for at rense porerne og gør det nemmere for huden at absorbere ernærende produkter.

Brug af et skrubbemiddel

Nogle gange er det værd at give hudens regenerering lidt ekstra støtte med et skrubbemiddel. Det er en fantastisk måde at forberede huden til at absorbere ernærende ingredienser på. Det er et valgfrit trin som kan udføres én gang hver anden uge.

Balanceret hudpleje

Et rent ansigt med åbne porer absorberer stort set alt, så det er bedst hvis det huden absorberer er ernærende ingredienser. Tonic kan hjælpe med at restaurere hudens naturlige pH værdi, stramme porerne, og gøre huden mat. Sidst, men ikke mindst, kan du bruge en fugtighedscreme.