Hvis der er noget jeg har lært af at have farvet mit hår relativt regelmæssigt de sidste mange år, så er det, at farvet hår skal plejes på en helt speciel måde. Jeg skifter ofte farver, nuancer, og mærker. Hvis det ikke var for min gode hårplejerutine kunne jeg kysse mit naturlige hår farvel og skifte til en paryk med det samme :)

Hvordan restaurerer man hårets naturlige pH?

Tror du, at det er nok at anvende hårfarve som (i teori) indeholder masser af olier og ernærende ingredienser? I så fald kan du godt tro om. Uanset hvor god en hårfarve du vælger at bruge vil det altid ændre på dit hårs naturlige pH. Af denne grund er det vigtigt, at du restaurerer håret til dets naturlige pH. Men hvordan gør man det?

Det er mange måder hvorpå man kan gendanne hårets naturlige pH værdi når man har farvet sit hår. Det er for eksempel en god idé at anvende den tilhørende balsam eller lave sit eget produkt til udskylning. Personligt anbefaler jeg, at man skyller håret med eddike, hibiscus, og citrusjuice. Du kan naturligvis godt rense håret lige efter, at du har farvet det, men jeg anbefaler, at du også gør det mellem behandlingerne (hvilket i mit tilfælde er omkring én gang i ugen).

Hvordan plejer man farvet hår?

Det er ikke vigtigt, hvor ofte man vasker sit hår. Jeg gør det for eksempel hver tredje dag, men det er op til enkeltpersonen. Det der betyder noget er, hvilket produkt man anvender. Farvet hår skal plejes på en speciel måde, så man skal anvende skånsomme produkter uden stærke ingredienser. Kamomilleekstrakt er en af de bedste ingredienser. Jeg bruger dette ekstrakt da jeg ikke forventer andet fra shampoo end at det gør mit hår mindre fedtet. Pleje er en helt anden sag.

Du bør måske også overveje CWC-metoden, som går ud på, at man vasker håret med balsam-shampoo-balsom. CWC-metoden fokuserer på at beskytte håret inden man skyller farve ud. Man vasker håret med balsam først, hvorefter man anvender en blød shampo og sidst, men ikke mindst, en balsam i høj kvalitet (eller en hårmaske til farvet hår).