En af de mest fantastiske egenskaber en kvinde kan have er langt, smukt hår, så det er på ingen måde overraskende, at vi gør hvad vi kan for at pleje vores hår. Der findes et væld af produkter til hårpleje på det moderne marked og de ernærer alle håret på forskellige måder. Det er dog altid en god idé at starte med de mest grundlæggende plejemetoder – det koster nemlig ikke en formue. Det eneste du skal bruge er et par teknikker som kan bruges derhjemme. Så spørgsmål er: hvordan plejer man sit hår derhjemme?

Start med en balanceret kost

Det vi spiser påvirker cellerne i vores kroppe direkte. Jo mere usund mad vi spiser, desto højere chance er der for, at vores hår mister dets naturlige shine. Det første trin i ethvert forsøg på hårpleje bør derfor være, at forbedre ens kost, eksempelvis ved at tilføje flere ernærende produkter, såsom madprodukter med masser af zink og silicone – fisk, skaldyr, klid, havreflager, fuldkorn, og bælgfrugter. Derudover er det også vigtigt, at kroppen – og dermed håret – får nok vitaminer. Dette gælder især B-vitaminer, som findes i nødder, mandler, friske grøntsager, frugter, osv. Det er også godt for håret hvis du spiser gulerødder, appelsiner, persille, kartofler, og spinat, som alle indeholder folsyre.

Betydningen af hydrering

En balanceret kost betyder ikke meget, hvis vandstanden i din krop ikke samtidig vedligeholdes. Vand udgør nemlig 60% af kroppen, så det er meget nemmere for hydrerede organismer at udrense sig for toksiner og dermed forbedre sine hårceller. Naturlig kildevand byder på en masse silikone, hvilket hjælper med at gøre hårceller betydeligt tykkere og stærkere. Hydrering og en balanceret kost går hånd i hånd når det gælder hårpleje i hjemmet.

Anvend hjemmelavede hårmasker

Internettet er sprængfyldt med opskrifter på hjemmelavede hårmasker, som alle sammen er baserede på naturlige ingredienser og deres fremragende egenskaber. Basen i en hjemmelavet hårmaske bør være olivenolie, ricinusolie, mandelolie, eller kokosolie. Yderligere ingredienser vælges efter smag og behag: æg (mest af alt, dens næringsrige blomme), citronjuice, naturel yoghurt, brændenældeblade (friske eller tørrede), eller gær. Alle disse ingredienser hjælper med at styrke håret. Ved at kombinere dem oplever man, at masken får unikke egenskaber. Slutresultatet vil dog altid være velernæret, glansfuldt hår.