Du behøver ikke være afhængig af din frisør når du vil farve dit hår, det kan du nemlig sagtens gøre hjemme i din egen stue. Før du går i krig med sådanne behandlinger bør du dog sikre, at du har alle de rigtige kosmetikprodukter og tilbehør. Derudover kan du med fordel indarbejde de følgende tips og tricks i processen.

Først og fremmest skal du finde ud af hvor meget farve du i forvejen har i håret. For at gøre dette skal du tjekke hvor stor en del af dit hår allerede er farvet eller highlightet. Fra dette udgangspunkt kan du bedømme din naturlige hårfarve (dvs. farven på dine rødder). Jo mørkere din naturlige hårfarve, jo sværere er det at farve håret lyst. Derudover bør du huske på, at nogle hårtyper er nemmere at farve og highlighte.

Den type hårfarve du bør bruge afhænger af din naturlige hårfarve. Hvis du har blondt eller lyst, brunt hår bør du bruge permanent hårfarve for at opnå en lysere farve. Til lyst hår behøver man nemlig ikke at bruge et oplysende middel. Her er der tale om farver som highlighter håret ekstremt, såsom Wella Koleston eller L’Oreal Majirel.

Når man laver highlights spiller oxidant en stor rolle. Koncentrationen du bør bruge afhænger af din naturlige hårfarve. En oxidant på 6% highlighter håret en-to toner, 9% highlighter to-tre toner, og 12% highlighter tre-fire toner. Husk, at du ikke behøver at bruge oxidant når du bruger ultra-highlightende produkter, da disse produkter highlighter håret omkring fire og en halv tone.

Når man highlighter sin naturlige hårfarve kan man altid regne med, at farven bliver varmere.Hvis du er mere interesseret i kølige farver bør du bruge oxidanter og farver i køligere nuancere. Jo mørkere dit naturlige hår, jo sværere er det at farve håret til en kølig farve.

Det er vigtigt at du forbereder alt tilbehør og farve inden du går i gang med at highlighte dit hår. Når du farver håret hjemme skal du bruge en skål til at blande farven i, en flad børste til at fordele farven på håret, gummihandsker for beskyttelse, en hårklips, gammelt tøj, og en hårbørste. Del håret op i flere små dele og sæt dem godt fast øverst på hovedet. Sørg for at der ikke kommer løse totter i vejen når du farver dit hår. Næste trin i processen er at farve håret ved at følge producentens instruktioner.

Hvis dette er første gang du farver dit hår, bør du udføre en allergitest for at sikre, at din hud ikke bliver irriteret af produktet. Det er vigtigt, at dit hår er lidt fedtet når du farver det, da dette hjælper med at beskytte håret og hovedbunden. De totter du skal farve må ikke være for tykke. De må højst være omkring 0,6 tommer. Når du har fordel farven på én tot bør du lave en knold, fordele farve på en nu tot, og sætte totten op i knolden. Vask farven ud efter det antal minutter producenten anbefaler. Det sidste trin er at vaske håret to gange for at sikre, at al overskydende farve bliver skyllet ud.