Det er næsten tid til forår/sommer, så der er ikke længe til vi kommer til at gå ned af gaderne i korte kjoler og shorts. Men dette betyder, at vores ben, som har været i vinterhi i flere måneder, vil komme frem i lyset. På denne årstid ser vores ben langt fra perfekte ud, så hvad kan man gøre for at få fantastiske ben inden foråret for alvor banker på?

Eksfolier de døde hudceller

Efter en lang vinter kan huden se ud som om den er dækket med skæl. Efter flere måneder med tykke bukser vil huden på dine ben højst sandsynligt være tør og fyldt med døde hudceller. Huden begynder at skalle af i flager, hvilket gør overfladen mere ru. Den bedste måde at forbedre hudens tilstand herfra på er med hjælp af et godt skrubbemiddel. Du kan enten købe et færdiglavet produkt eller lave skrubbemidlet hjemme, med sukker eller salt. På denne måde udglatter du huden og reducerer fremkomsten af ufuldkommenheder.

Fugtgiv huden i dybden

Når de varmere dage er på vej har vi det med at skifte til lettere cremeprodukter, hvilket ikke er nødvendigt. Efter en lang vinter skal huden fugtgives i dybden, så det er bedst at bruge fyldig creme med en oliebase. Derudover kan du også fugtgive huden med olier som indeholder masser af umættede fedtsyrer. Disse produkter hjælper med at restaurere hudens naturlige pH, så du ikke mister vand. Dermed muliggør de tilstrækkelig hydrering.

Fjern håret ordentligt

Det er meget populært at bruge laser eller voks til at fjerne hår, men det kan være ligeså effektivt at bruge en normal skraber, som oven i købet gør huden blød. Sørg for, at du ikke bruge produkter til hårfjerning på tør hud (det er bedste at bruge dem efter et varmt bad). Barber altid med hårets retning og anvend et lag hårfjerningscreme bagefter for at undgå irritation.

Udglat hudens teint

Huden er ofte bleg og mat efter en lang, hård vinter, men dette er nemt at ændre på. Det eneste du skal gøre er at bruge en god creme med bronzeelementer – eller en selvbruner. Sørg dog for ikke at bruge for meget, da det bare går ud på at reducere fremkomsten af din blege hud nok til, at det ser ud som om du er naturligt solbrun.