Hårpleje, parfume, hudpleje, kvindetøj og endda madbeholdere – lad os se på, om kvinder virkelig betaler mere for sådanne produkter end mænd, hvilket kaldes Pink Tax.

Hvad er den pink skat?

Pink Tax kaldes den priskløft, som kvinder betaler for mange forbrugsprodukter. Undersøgelser har vist, at kvinder har betalt højere priser end mænd for lignende varer i det sidste århundrede. Der er flere årsager til Pink Tax. Manglende lovgivning om kønsbaseret prissætning er en af ​​dem. Pink Tax gælder kun de produkter, der er markedsført direkte til kvinder, såsom kosmetikprodukter, undertøj, frisørtjenester osv.

Desuden er der mange tydelige eksempler på, at disse produkter tilbydes til kvinder til meget højere priser end produkter til mænd. For at være præcis betalte kvinder 27% mere for de samme produkter som mænd. Det er lidt bedre end det, det var for nogle år siden, da kvinder var nødt til at betale 37% mere.

Nogle eksempler på Pink Tax?

De forskellige produkter, hvor tilskueren normalt betaler Pink Tax, er følgende:

  • Kosmetik.
  • Hårprodukter.
  • Parfumer.
  • Undertøj.
  • Hovedtøj.
  • Franske tjenester.
  • Barbergrej.
  • Kvindetøj.

Mere specifikt vil undersøgelser foretaget af New York City Department of Consumer Affairs have vist, at kvinder har betalt 42% mere end mænd for tilsvarende produkter, såsom barbergrej, undertøj, sko, tøj, parfumer og lignende.

Går Pink Tax forbi lovgiverne?

Pink Tax er helt klart unødig, men den svækker ikke kun kvinder finansielt, men har også en større indvirkning på deres livsstil. Desværre påvirker det nogle af deres økonomiske beslutninger, som f.eks. Køb af mad og tøj, hvilket har haft en betydelig indvirkning på den måde, de er i stand til at styre deres liv. Denne praksis krænker lovgiverenes retsprincipper. Derfor foreslår lovgivere flere regler for at regulere disse skatte, da deres indvirkning på kvinders økonomi er signifikant.

Nogle lande såsom USA og Canada forbyder nu sådanne prisskilte. I EU har lovgivere afskaffet Pink Tax helt, så alle forbrugere betaler samme pris for lignende produkter.

Hvad kan du gøre for at forhindre Pink Tax?

Der er mange ting, du kan gøre for at kæmpe for stop i Pink Tax. Først og fremmest skal du begynde at sammenligne priser. Sammenligning hjælper dig med at få den laveste pris på et bestemt produkt. Det hjælper også med at identificere, hvis et produkt er overpriset. Også risikoen for, at du bliver stillet op til langivere og butiksfaciliteter også reducere, når du sammenligner priser.

Desuden skal du læse detaljerne på produkterne. Forskellige produkter har forskellige ingredienser, egenskaber, markedsføringsmetoder og prisniveauer. Det hjælper dig med at afgøre, om produktet er værd at købe, eller ikke. Du skal også forbrugerbeskyttelseslovene, der gælder for dit land, gennemgå, da de giver en klar anvisning om, hvad der er lovlig og ikke lovlig.

Endelig skal du foretage onlineundersøgelser. Online shopping har hjulpet mænd og kvinder med at spare tid og penge. Det er ofte muligt at finde produkter online til rabatter priser end de priser, du betaler i butikkerne.

Konklusion

Pink Tax er en meget alvorlig problemstilling på verdensplan. Det påvirker kvinders økonomiske stand og kan påvirke allerede meget ulige kasseformuer mellem mænd og kvinder. Det skal stoppes, og vi som samfund har ansvaret for at standse det permanent. Derfor skal alle gøre dette ved at udøve deres købsbeslutninger udtrykkeligt, købe lokale produkter, sammenligne priser og støtte kvinders lighed i vores samfund.