For ikke så længe siden var ombrestilen et hit blandt stjerner, modeller og frisører. Denne hårstil indebærer, at ens hårfarve gradvist skifter fra mørk til lys. Da denne trend har haft så stærk en position i modeverden for nyligt, er der selvfølgelig kommet alternativer: flamboyage, sombre, og reverse ombre.

Flamboyage – en blanding af ombre og balayage

Denne teknik er skab af den verdenskendte frisør Angelo Seminara HJ. Det er en mere subtil og naturlig måde at skifte hårets tone på, da det kombinerer balayage og ombre. Det kræver en avanceret hårfarvningsteknik at opnå denne stil, for udover hårfarve skal man også bruge selvklæbende folie, hvilket skal fastsættes på håret på en helt speciel måde. Flamboyage fremhæver hårets naturlige udseende ved at give det en multidimensionel makeover, uden at man behøver at bekymre sig om uæstetiske rødder.

Sombre – en blødere udgave af den traditionelle ombre

Hemmeligheden bag sombre er, at den er enkel, hvilket er det modsatte af ombre. Teknikken er baseret på et farveskift på én eller to toner, fremfor en hel farveskala. Der opstår ingen intense kontraster i håret. Stilens navn er en portmanteau af ordene “soft” og “ombre”. En klassisk ombrestil er som regel todimensionel, hvorimod sombre ofte er tredimensionel, takket være den subtile farvning. Ombre er et godt alternativ for brunetter, hvorimod sombre også kan se godt ud i blondt hår.

Reverse ombre – ombre for blondiner

Blondiner behøver nu ikke længere føle sig udenfor. Reverse ombre er nemlig udviklet specielt til dem, som ikke har mulighed for at farve håret lysere; det er nemlig baseret på en farveskala som går fra lys til mørk. Det interessante er, at denne metode er meget mere sikker en en klassisk ombre, da man ikke misfarver spidserne. Denne teknik skader ikke håret særlig meget i forhold til den klassiske ombrestil.