Det kan være svært om morgenen. Hvis du konstant styrter rundt, er det svært for dig at sætte bare nogle få minutter til side til at lægge den perfekte makeup. Opdag, hvordan du gør det på 5 minutter, og se perfekt og smuk ud, lige meget hvor lidt tid, du har. 

Mænd ville sikkert ikke kunne forstå det, men det kræver en indsats – og tid – at se undersmuk ud. Det tager omkring en time for en skønhedsekspert at lægge komplet makeup. Hvor finder du en time om dagen til at lægge makeup i dit travle liv? Det behøver du heldigvis ikke, for det er ikke nødvendigt at gå med komplet makeup hver dag.

For sovetrynerne, der tit står alt for sent op, er det nødvendigt med øjeblikkelige og lynhurtige løsninger. Hver kvinde tilbringer 15-25 minutter på morgentoilette og makeup. Hvad gør vi, når vi kun har nogle få minutter til rådighed? Der vil altid være nogle løsninger.

Kan du lægge makeup på blot 5 minutter?

Ja, selvfølgelig. Du bliver bare nødt til at begrænse antallet af produkter, du bruger, og anvende makeup teknikker, der ikke kræver den store koncentration eller præsicion. Perfekte katteøjne og konturering af ansigtet kan ikke lade sig gøre i dette tilfælde. Denne hurtige makeup drejer sig udelukkende om at skjule tegn på træthed, give huden en pæn, jævn farve, og diskret understrege din skønhed uden at male dig med flere lag fuldt dækkende sminke eller masser af øjenskygge.

5-minutters makeup – det virker ikke for alle

Desværre er hurtig 5-minutters makeup ikke en løsning for alle. Det vigtigste, du skal vide, er, at du ikke kan dække hver eneste fejl og få ansigtet til at se tyndere ud på blot nogle få minutter. Derfor vil alle de følgende tips virke bedst for folk, der ikke har de store problemer med huden – ingen bumser, ingen mørke skygger under øjnene, ingen poser under øjnene, ingen generende misfarvninger.

Hvordan lægger man makeup på 5 minutter?

Du skal bruge følgende produkter:

  • en let foundation eller en skønhedscreme;
  • en mineral-, ris- eller bambuspudder;
  • en sart rouge til kinderne;
  • en volumenskabende mascara;
  • en læbestift i en naturlig farvetone.

5-minutters makeup har sine egne regler. Der er ikke ret meget tid, så vi har slet ikke brug for pensler. Vi bruger bare fingerspidserne eller en praktisk skønhedssvamp. Her er de fem vigtigste trin til makeup i hverdagen.

1 minut – kom foundation på

Du må ikke opgive din foundation, fordi du ikke har tid. Vælg en der er let med plejende ingredienser eller erstat den med din foretrukne skønhedscreme. Kom den på ansigtet og dup med fingerspidserne eller brug en sminkesvamp. Nogle få hurtige bevægelser, og din teint får en ensartet farve, småfejl dækkes, og du ser mere frisk ud i ansigtet.

2 minutter – kom pudder på

Pudder er en del af din kosmetik, som du ikke må overse. Mineral-, bambus- eller risversionerne er meget lette, så de kommer ikke til at se klumpede ud. Tag lidt pudder med den dertil medfølgende kvast eller en stor blød børste for at fastgøre din foundation og gøre din hud mere mat eller lys (det kommer an på, hvilken pudder du vælger).

3 minutter – kom lidt rouge på 

En jævn og ensartet teint kan virke flad. Desværre har makeup på 5 minutter sine begrænsninger – der er ingen tid til konturering eller strobing. Men i dette tilfælde kan lidt rouge redde dagen. Fremhæv kinderne med lidt rouge i din yndlingsfarve, der matcher din teint (kølige og sarte toner virker bedst). Du kan for resten også komme det på øjenlågene – på den måde vil det erstatte øjenskyggen. Og på denne måde vil du også forynge og opfriske ansigtet med lidt sund farve.

4 minutter – kom mascara på øjenvipperne

Mascara er den kosmetik, der mest fremhæver din skønhed. Brug en, der i høj grad gør øjenvipperne længere og tykkere, for hvis de er virkelige fyldige, vil dine øjne se større og vidt åbne ud. Når du lægger makeup på 5 minutter, har du ikke brug for andet end mascara.

5 minutter – fremhæv læberne

Brug de sidste sekunder til læberne. Sørg for at nære dem og tilføje farve. Hvis du ikke har ret meget tid om morgenen, bør du kun vælge læbestift med neutrale, sarte farver. Så behøver du ikke at bekymre dig om at lægge det præcist eller indtegne læbernes facon. For at undgå at bruge for meget læbestift, som kan samle sig i mundvigene, skal du komme det på midten af læberne med fingerspidsen og derefter forsigtigt gnide det ind mod mundvigene.