Der findes mange produkter som påvirker håret på en positiv måde, men der findes naturligvis også mange som påvirker det negativt. En af de vigtigste produkter på denne liste er alkohol, som kan forringe hårets tilstand betydeligt. Udtørrer alkohol seriøst ens hår? En af de største ulemper ved alkohol er dets dehydrerende egenskaber. Vandtab medfører, at ens hårceller og væv bliver dehydrerede og dermed tørre og skrøbelige.

Nogle af de mest almindelige problemer som folk som indtager for meget alkohol døjer med er mat hår og spaltede spidser. Specialister advarer om, at alkoholmisbrug kan føre til en situation hvor ernærende ingredienser helt udryddes fra kroppen, hvilket naturligvis påvirker hårets tilstand direkte. Uden en ordentlig vitamindosis – især B-vitamin, men også A, C, og E-vitamin, samt ernærende ingredienser såsom biotin, zink, pantothensyre, og folsyre mister håret sin naturlige glans. Derudover bliver det skrøbeligt, tørt, og fint. Hvis man ikke har et tilstrækkeligt forråd af disse ingredienser i kroppen vil hårets tykkelse og kvalitet blive negativt påvirket.

Man kan naturligvis vedligeholde et højt vitaminniveau ved at indtage kosttilskud men selv elementer som leveres på denne måde kan blive vasket ud af kroppen som resultat af alkoholindtagelse. Mister man disse ingredienser vil man hurtigt begyndte at mise sit hår. Hår består for det meste af thiamin (B-vitamin) og mangel på dette element afspejles tydeligt i hårets tilstand.

Hårets tilstand påvirkes meget af leveren, selvom man ikke skulle tro det. De fleste ved selvfølgelig, at leverens største fjende er alkohol. Utilstrækkelig udrensning af toksiner og metabolitter påvirker organismen og hårets struktur. Problem med alkohol er, at man kun kan se de negative resultater når man drikker for meget. Man behøver ikke boycotte det glas vin man får til maden; man skal blot moderere sit alkoholindtag for at sikre, at hårets tilstand ikke unødigt forringes. Det vigtigste trin i hårplejeprocessen er eliminering af skadelige elementer – og der må vi ærligt fortælle, at alkohol kan være en af de værste af slagsen.