Man kan godt komme af med spaltede spidser uden at klippe håret. Faktisk findes der endnu nemmere metoder. De er alle utroligt enkle og du kan gå i gang med at indføre dem i din rutine med det samme.

Brug en kam med store huller. Hårbørster med tykke børstehår og kamme med små huller skader håret, primært ved at skabe spaltede spidser. Hvis du bruger en kam med store huller kan du dog rede håret godt igennem og fordele diverse kosmetikprodukter ordentligt. Disse produkter forhindrer derudover også håret i at knække og falde ud.

Varm luft skader spidserne. Her er der tale om glattejern, krøllejern, føntørrere, og andre hårbehandlinger som kræver, at man bruger høje temperaturer. Den varme luft udtørrer håret og er medvirkende i tab af vand og keratin. Det kan ofte være hjælpsomt at bruge produkter før eller efter stiliseringen, som beskytter håret mod varme. Begræns dit forbrug af varmebaserede hårbehandlinger for at undgå spaltede spidser.

Du kan komme langt med kosttilskud. Især biotin og folicsyre. Biotin sikrer, at dit hår forholder sig glansfuldt. Derudover hjælper det med at forhindre hårtab og skælformering. Folicsyre styrker håret ved at gøre det sundere. Du kan naturligvis også tage kosttilskud som forbedrer hårets tilstand. Nogle af de mest hjælpsomme tilskud er horsetail, A-, E-, B-, og C-vitamin. Som sagt kan du finde disse elementer i brun ris, æggeblomme, fisk og skalddyr, valnødder, og solsikkefrø.

Du kan også behandle spaltede spidser med en god balsam. Det er vigtigt, at der her er tale om en leave-in balsam, da det er den eneste slags som kan beskytte håret ordentligt. Disse produkter skaber et beskyttende lag mod solstråling, varmluft, skadelige ingredienser i kosmetikprodukter, og andre irriterende midler som svækker håret.