Bruger du foundation hver dag? Tror du, at du allerede ved alt det der er at vide om at bruge produktet? Når det bruges ordentligt dækker foundation alle hudens ufuldkommenheder, rynker, og tørre pletter, så det er vigtigt, at man vælger den rigtige farve. Her kan du læse mere om de fire mest almindelige fejltrin folk begår når det gælder foundation.

1. De springer over makeupbasen

Hvorfor bruge en makeupbase når meningen med en foundation er at agere som makeupbase? Man fastsætter jo alligevel sin foundation med pudder. Mange springer over basen i deres daglige makeuprutine fordi de tror, at en god fugtighedscreme er nok til at forberede huden til foundation. Folk med fedtet hud døjer tit med akne og hudorme, så det anbefales, at de bruger så få produkter som muligt. Derfor er det dog alligevel vigtigt, at man hydrerer huden med olierige makeupbaser som gør huden mere strålende og fugtet.

2. De bruger for meget foundation

Hvis du tror mængden af foundation har noget at gøre med hvor godt produktet dækker din huds ufuldkommenheder, så kan du godt tro om igen. Det hjælper aldrig at bruge flere lag foundation; en god foundation perfekterer nemlig hudens udseende efter det første lag. Jo flere produkter man bruger, jo mere synlige bliver rynker og tør hud. Det anbefales altid, at man bruger foundation på en minimalistisk måde, da det er nemmere at fordele et tyndt lag for at opnå den ønskede effekt.

3. De påfører foundation med fingrene

Mange online tutorials hævder, at den hurtigste måde at anvende foundation på er med fingrene, men det er langt fra sandt. Godt nok sparer man tid ved at bruge fingrene, men resultatet vil ikke være nær så pænt som hvis man bruge en børste eller en svamp. De to sidstnævnte produkter gør, at man kan opnå et naturligt look og fordele produktet ordentligt på ansigtet. Uanset hvilket af de to produkter man vælger vil resultatet være bedre end hvis man lagde foundation med fingrene.

4. De vælger den forkerte farve

Vi har naturligvis gemt det bedste til sidst. Dette er nemligt et problem som mange af os har (eller i det mindste kender til). Det største fejltrin folk begår når de vælger foundation er, at de tester farven på deres håndled eller ovenpå deres hånd. Det bedste sted at teste foundation er på kæben, da det er vigtigt, at ens foundation passer til huden på nakken og ansigtet. Det bedste sted at udføre sådan en test er derhjemme, med naturlig belysning.