Alle kvinder har deres egne metoder til at skabe det perfekte look. Hvis du kender dit ansigt og de grundlæggende makeupregler kan du nemt få dit ansigt til at se yngre og slankere ud. Det afhænger alt sammen af hvilke produkter og hvilken teknik man anvender, så hvordan kan man bruge makeup til at se yngre ud?

ØJENBRYNSBLYANT

Øjenbrynsregulering skaber fantastiske resultater, men med god form og en mere defineret farve vil ens øjenbryn se endnu bedre ud. Med en øjenbrynsblyant kan man fylde ud der hvor der ikke er ligeså meget hår. Det er vigtigt, at blyanten matcher dine øjenbryns naturlige farve, da du vil komme til at se ældre ud med alt for mørke øjenbryn. Derudover skal man ikke bruge for meget makeup på øjenbrynene, da dette skaber et alt for skarpt resultat. Sørg for, at kanterne ikke er for definerede, da dette ikke ser naturligt ud. Hvis du kombinerer smudser og udfyldning kan du opnå det perfekte resultat.

EYELINER

Den vigtigste del af foryngende makeup er, at man har fremhævede, definerede øjne. En eyeliner streg bør aldrig være tyk eller udtryksfuld, så hvis du drømmer om en smuk streg på øjenlåget kan du med fordel blande din eyeliner med en øjenskygge. Stregen under øjnene bør højst være tre-fjerdedele så lange som øjnene. Spidsen på stregen over øjet bør ikke sidde for lavt eller for langt ude.

ØJENSKYGGE

Du kan sagtens lægge makeup uden at bruge øjenskygge, men du bør altid udglatte dine øjenlåg med en base, concealer, eller øjenskygge i en naturlig farve. Hvis du vælger at bruge øjenskygge skal du huske på reglerne for brug af dette produkt – og du må naturligvis ikke glemme at blande produktet i kanterne. Ældre kvinder bør ikke være bange for fremtrædende farver; aldrende hud er især god til lys pink og marineblå.

MASCARA

Et lag mascara er det mest enkle trin på vejen mod et smukt og fremhævet øje. Det vigtigste ved øjenvipperelateret makeup er, at man vælge en mascara som ikke limer øjenvipperne sammen og skaber klumper. Det anbefales, at man ikke bruger for meget og at man reder vipperne igennem for at undgå edderkoppevipper.

LÆBESTIFT/LIPGLOSS

Den sidste puslespilsbrik er læberne. Subtil læbemakeup i nuancer af pink, fersken, og hudfarvet kan gøre vidundere for dit udseendes alder, men du bør ikke være bange for mere intense farver. Husk dog på, at din lipliner ikke må være mørkere end din læbestift og at din læbestift ikke bør være mat eller perlefarvet.