Arkmasker er ansigtsmasker som tager form af et ark som lægges over ansigtet. De er blevet mere og mere populær mens de er rejst fra det asiatiske marked til Europa. Disse masker er gennemvædet i aktive ingredienser som sikrer ernæring af ansigtet i dybden, men på det seneste er maskerne også blevet tilgængelige i form af piller!

Butikker rundt omkring på kontinentet er begyndt at få arkmasker på hylderne. Produktet er blevet mere og mere populært da det er nemmere at bruge end normale ansigtsmasker. Du slipper for at skulle presse produkt ud, fordele det på ansigtet, og bøvle med at skylle resterne af dine fingre. Det eneste du skal gøre er at tage et celluloseark gennemvædet i aktive ingredienser, folde det ud, og lægge det på ansigtet. Masken byder på huller til øjnene, læberne, og næsen. Findes der noget mere innovativt?

Det var et snydespørgsmål, for det gør der faktisk. Asiatiske sminkeproducenter har introduceret de innovative arkmasker i form af piller. Denne mystiske hemmelighed består af en sammenpresset ansigtsmaske i pilleform. For at få ansigtsmasken frem skal du selv gennemvæde pillen. Bland en af følgende essenser i et glas:

  • basic essence (15ml aloe vera essensvand eller tonic),
  • enriched essence (10ml aloe vera essensvand og 5ml hyalurongel),
  • extra essence (10ml aloe vera essensvand, 5ml hyalurongel, og 5 dråber ansigtsserum),
  • milk essence (15ml mælk fra ged, soya, eller ko).

Disse essensblandinger er dog blot producentens foreslåede eksempler. Arkmaskerne kan gennemvædes i hvilket som helst produkt eller ekstrakt du og din hud har brug for. Dog skal du holde dig til mængder på 15ml eller under, da dette er den anbefalede mængde. Hvordan forbereder man produktet til brug?

Arkmasker i piller kræver lidt mere forberedelse end normale arkmasker. Masken ligner en pille og bør derfor placeres i et glas sammen med 15ml af den valgte essensblanding. Masken absorberer blandingen med det samme og bliver større som resultat. Indenfor få minutter vil pillen have absorberet hele essensblandingen og masken vil være udfoldet. Derefter kan masken anvendes på ansigtet. Husk at presse masken mod ansigtet så den bliver fordelt ordentligt.