Hvis man elsker makeup kender man uden tvivl et par sminketricks. Skønhedstips er lifehacks for kvinder: enkle løsninger som gør det muligt at spare tid og undgå akavede situationer. Læs videre for at finde ud af, hvilke syv skønhedstricks du kan bruge for at overkomme de mest almindelige problemer med makeup mm. Mon du i forvejen kender nogle af dem?

#1 Kruset hår

Du kan bruge lidt håndcreme til at bekæmpe kruset hår. Gnid led i hænderne og ind i håret. For at opnå et lidt mere permanent resultat kan du sætte håret op i en knold og gemme knolder under en hætte eller kasket. Når du tager håret ned vil det se helt perfekt ud.

#2 Løst hår

Vi havder alle de løse hår som stikker ud når vi har sat håret op, men med en tandbørste og lidt hårlak er det faktisk meget nemt at få styr på lokkerne. Find en ubrugt (eller ren) tandbørste frem, sprøjt lidt hårlak på håret, og børst dem på plads med tandbørsten.

#3 Parfume mister deres duft

Billige parfumer har tendens til at miste deres duft, men det kan du sagtens gøre noget ved. Brug lidt uparfumeret grøntsagsolie der hvor du normalt bruger parfume. På denne måde holder duften betydeligt længere.

#4 For hård eyeliner

Alle kvinder har oplevet, hvor svært det kan være et tegne den perfekte streg med en hård eyeliner. For at løse dette problem skal du bare holde blyanten over en lighter eller tændstik i 2-3 sekunder, hvorefter blyanten vil have en lidt mere gel-agtig konsistens. Derudover vil farven også være meget mere intens.

#5 Vipper klumper sammen

Øjenvipper ser ikke godt ud når de er tynget af mascara, primært fordi de klumper sammen. Du kan ordne dette problem uden at skulle tage din makeup af. Læg en dråbe grøntsagsolie, vand, og konserverende makeupstøv på en ren mascarabørste. Børst vipperne igennem.

#6 Tørre læber med læbestift

Et andet problem mange kvinder døjer med er, at deres yndlingslæbestift gør deres læber tørre. Du behøver heldigvis ikke smide læbestiften ud for at få velfugtede læber igen. Brug et lag ernærende læbepomade eller let olie før du lægger læbestift.

#7 Glemt blush

Forestil dig, at du er taget i byen og har brug for lidt blush – men du er løbet tør. Et godt alternativ er læbestift eller øjenskygge (så længe produktet er mat og har den rigtige farve).